marți, 17 noiembrie 2009

Precizari Legea 329/2009- IALOMITA


Către,

Sindicatele afiliate

În atenţia membrilor de sindicat

1. În conformitate cu prevederile art. 10 al Legii nr. 329 / 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor publice, lege declarată constituţională, pentru lunile octombrie – decembrie 2009, cheltuielile de personal din instituţiile publice trebuie diminuate, în medie cu 15,5 % lunar. Singura măsură care poate fi luată, în cazul învăţământului, pentru reducerea cheltuielilor de personal, este trimiterea în concediu fără plată, timp de 8 zile, cumulat, în lunile noiembrie şi decembrie a personalului angajat. Precizăm că, într-o lună, numărul zilelor libere de concediu fără plată nu poate fi mai mare de patru.

2. Zilele libere nu afectează nici durata concediului de odihnă şi nici vechimea neîntreruptă în învăţământ, salariatul beneficiind în această perioadă de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decât cele salariale .

3. Biroul Operativ al U.S.L.I.Ialomita recomandă membrilor de sindicat afiliaţi, ca zilele libere, fără plată, să fie luate după următorul calendar :

- pentru luna noiembrie : 25, 26, 27 şi 30 ;

- pentru luna decembrie : 2, 3, 4 şi 7 ;

Menţionăm că salariile vor fi diminuate, indiferent dacă în zilele mai sus propuse, personalul din învăţământ va veni sau nu la muncă.

4. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Ialomiţa avertizează că, membrii săi de sindicat nu pot fi constrânşi să vină la muncă, fără să fie plătiţi. Dacă vor exista astfel de cazuri, ne rezervăm dreptul de a acţiona în instanţă pe cei care se fac vinovaţi de acest abuz.

5. La intrările în unităţile de învăţământ vor fi postate afişe, cu următorul conţinut :

„Cursuri suspendate în perioada 25 noiembrie – 7 decembrie (inclusiv), în temeiul Legii nr. 329 / 2009, adoptată de Parlamentul României, la propunerea Guvernului şi promulgată de Preşedintele României, domnul TRAIAN BĂSESCU”.

6. Considerăm că prevederile art.10 din Legea nr. 329/ 2009 reprezintă un abuz, motiv pentru care, atât F.S.L.I., cât şi U.S.L.I. Ialomiţa, se vor adresa instanţelor de judecată, în vederea încercării de a recupera acest prejudiciu financiar.


7.Liderii de sindicat au obligaţia să aducă la cunoştinţă membrilor de sindicat, această adresă a U.S.L.I. Ialomiţa.


AVEM DE ALES ÎNTRE UMILINŢĂ ŞI DEMNITATE !

CONSTATĂM CĂ ACEASTĂ CRIZĂ ECONOMICĂ ÎI AFECTEAZĂ DOAR PE SALARIAŢI,

NU ŞI PE CANDIDAŢII LA PREŞEDINŢIE !

Preşedinte,

Prof. Simion HANCESCU

2 comentarii:

  1. sunt de acord,eu si 99% dintre colegi,sa stam acasa-cel 8 zile.Lider SINDICAL PETRESTI-DAMBOVITA

    RăspundețiȘtergere
  2. noi azi la scoala asa am stabilit! bine fara zilele de 25 si de 7 Sunt lider in Dolj!

    RăspundețiȘtergere